TuinontwerpKennismakingsgesprek

Allereerst plannen wij met u een vrijblijvend oriënterend gesprek op locatie, om uw wensen en eisen te inventariseren. In een tuin draait het om persoonlijke smaak en beleving, waardoor we erg veel waarde hechten aan een persoonlijk kennismakingsgesprek bij u op locatie.

 

Schetsontwerp

De eerste fase van het ontwerp betreft een schetsontwerp. Door middel van een heldere ontwerptekening, sfeerbeelden en stalen van mogelijk toe te passen materialen wordt het ontwerp inzichtelijk gemaakt. Na uitgebreid overleg met u kunnen we verder gaan met het opstellen van een definitief ontwerp.

Definitief ontwerp

Het schetsplan wordt in overleg met u, uitgewerkt tot een definitief plan. In het definitieve plan word gedetailleerd ingegaan op de uitwerking van het ontwerp. Na het bespreken van het definitieve ontwerp kan indien gewenst een beplantingsplan, verlichtingsplan en/of beregeningsplan voor u worden opgesteld.Tuinontwerp

 

Wilt u een tuin realiseren die een meerwaarde is voor uw woning of bedrijfspand? Dan begint ons bedrijfsbureau graag met een doordacht tuinontwerp. We inventariseren eerst al uw wensen. Zo is het belangrijk om te weten welke functies u in de tuin wilt hebben en hoeveel tijd u aan het tuinonderhoud wilt besteden. Daarnaast bekijken we de sfeer van uw woning en de omgeving en is het heel belangrijk om te weten welke stijl u mooi vind dit zodat we alle elementen hebben om een ontwerp te maken wat aansluit bij uw wensen van de tuin. Maar niet alleen u persoonlijke smaak is van belang. De tuin moet ook beleving hebben, in een tuin moet alles kloppen en het gevoel moet goed zijn.

Als het tuinontwerp klaar is presenteren wij u het tuinontwerp op locatie of op ons kantoor. Hierbij presenteren wij een tekening op schaal, zodat alles in de juiste verhoudingen te zien is en er geen ruimte is voor misverstanden. Nadat wij het tuinontwerp aan u hebben gepresenteerd is het uw beurt om ons voorstel eigen te maken en eventuele op- en/of aanmerkingen aan ons door te geven zodat u een tuinontwerp krijgt die aansluit bij uw beeld van de tuin.

 

Als u veel aandacht geeft aan het tuinontwerp, blijft dat altijd zichtbaar en kunt u voor jaren genieten van de tuin. Zeker als bomen, struiken, hagen in de loop der jaren groter worden en alle lijnen in de tuin tot hun recht komen.
Kapaan is u graag van dienst bij het ontwerpen van uw droomtuin!

Wilt u meer informatie over het maken van tuinontwerp. Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij lichten graag  de mogelijkheden voor een tuinontwerp toe. Ook voor tuinonderhoud en tuinaanleg kunt u bij terecht bij Kapaan.